checkRuim 30 jaar ervaring
checkVoor Experts door Experts
checkVoor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden
checkBetaling achteraf
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Voor Experts door Experts
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden
  • Betaling achteraf

Handschoenen

Friedrich Isolerende Handschoen 26500V Klasse 3
Friedrich Isolerende Handschoen 26500V Klasse 3
Artikelnr: Selecteer opties
 106,58 106,58
check-green Vandaag verzonden
Friedrich Katoenen handschoenen
Friedrich Katoenen handschoenen
Artikelnr: FRI601137
 5,72 4,73
arrow-up
arrow-down
check-green Vandaag verzonden

Veiligheidshandschoenen

Veiligheidshandschoenen en vlamboogbestendige handschoenen zijn twee soorten handschoenen die worden gebruikt om de handen te beschermen tegen verschillende gevaren. Veiligheidshandschoenen zijn ontworpen om de handen te beschermen tegen mechanische gevaren, zoals snijden, schuren, perforeren en stoten. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals leer, rubber, neopreen, nitril en PVC. De keuze van het materiaal hangt af van het soort werk dat wordt uitgevoerd. Voor werkzaamheden met scherpe voorwerpen is een handschoen van snijbestendig materiaal bijvoorbeeld geschikt.

Vlamboogbestendige handschoenen zijn ontworpen om de handen te beschermen tegen thermische gevaren, zoals vlammen, hitte en vlamboogstraling. Vlamboogbestendige handschoenen zijn gemaakt van materialen die een hoge weerstand hebben tegen thermische energie, zoals leer, aramide, meta-aramide en polybenzimidazole (PBI). Vlamboogbestendige handschoenen worden gebruikt in situaties waarin werknemers worden blootgesteld aan vlamboogstraling, zoals bij het werken aan elektrische installaties.

Het is belangrijk om te weten welk type handschoen het meest geschikt is voor een specifieke taak. Het dragen van de verkeerde handschoen kan leiden tot letsel. Om ervoor te zorgen dat de juiste handschoen wordt gebruikt, moet de werkgever een risicobeoordeling uitvoeren en de juiste handschoenen selecteren. Het is ook belangrijk dat werknemers worden getraind in het juiste gebruik en onderhoud van handschoenen.

Naast het dragen van de juiste handschoenen is het ook belangrijk om te zorgen voor regelmatig onderhoud en vervanging van de handschoenen. Handschoenen die beschadigd zijn, kunnen niet langer voldoende bescherming bieden. Daarom moeten handschoenen regelmatig worden geïnspecteerd op slijtage, scheuren of andere beschadigingen. Handschoenen moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om vuil en chemicaliën te verwijderen die de bescherming kunnen verminderen.

In conclusie, veiligheidshandschoenen en vlamboogbestendige handschoenen zijn belangrijke persoonlijke beschermingsmiddelen die werknemers beschermen tegen verschillende gevaren op de werkplek. Het is belangrijk om de juiste handschoen te kiezen voor de taak en ervoor te zorgen dat de handschoenen regelmatig worden onderhouden en vervangen om de bescherming te waarborgen.